понеделник, 14 октомври 2013 г.

Дерин Челик/Ямур Озден


Дерин Челик е 26-28 годишна млада жена. Загубила е майка си още като малка.
В миналото живее с баща си Адил Челик и с кучето им Чакъл в къща на брега на морето.
Когато е само 4 годишна тя е брутално разделена от баща си, от дома си ,а по-късно остава сираче. Вместо да бъде изпратена за отглеждане в друго семейство,тя бива настанена в сиропиталище.  Вече като тинейджърка попада в изправителен дом ,защото има агресивен характер. Дерин прекарва цялото си детство,мразейки баща си,защото й внушават че той е крадец и измамник и я е изоставил.
На 18 годишна възраст я освобождават от изправителния дом. Именно тогава тя научава цялата истина за баща си. Той е е починал в затвора,но преди това е оставил много доказателства за своята невинност.
Във времето до навършването на 26 годишна възраст /т.е. 8 години/ Дерин напълно изчезва. Тя прекарва няколко години в Русия,където преминава през дълго обучение.
После се връща в Истанбул и пак в продължение на доста време работи в различни компании с цел осъществяването на контакти с оглед на целта,която вече си е поставила по това време-отмъщение. Постепенно тя изследва миналото си,враговете си и си изгражда нова фалшива самоличност под която да се върне. Когато е готова,тя се появява в родния си град като Ямур Йозден,за да отмъсти на хората,които са съсипали живота й и този на баща й.
Купува старата си къща,която се намира точно срещу тази на най-големите й врагове- сем. Арсой. Бързо успява да влезе в кръга,в който те се движат те и да накара сина им Емре да се влюби в нея. Това е идеалният начин да е до тях и да ги наблюдава отблизо.
В същият град живее човекът,който някога в детството й е бил нейния най-добър приятел- Рюзгяр. Ямур все още е влюбена в него, макар че не иска да признае дори пред себе си. Рюзгяр е единственият човек,който я интересува и който тя не иска той да пострада.
Като характер Ямур/Дерин е упорита,целенасочена,хладнокръвна, разумна, находчива и студена. Тя упорито преследва целите,които си е набелязала. Но под тази маска живее едно слабо и емоционално момиче,което скрива истинските си чувства. Слабите й места са свързани единствено с детството й. Но въпреки всичко във всеки един момент Ямур поставя целите ,които преследва пред чувствата си.
Ямур е майстор на бойните изкуства. Предпочита да работи сама и мрази някой да се бърка в плановете й. В началото си мисли,че е способна да убие враговете си,но когато й се отдава възможност да убие човека,който е убил със собствените си ръце баща й в затвора, тя не успява да го направи и го оставя жив.
Много хора са на път да разберат истинската й самоличност,но всеки път тя успява да се измъкне от ситуацията.
През първи сезон Ямур научава няколко шокиращи новини- първо научава ,че има сестра,чиято майка е най-големият й враг-Шахика Арсой. В началото игнорира този факт, но впоследствие сърцето й се смекчава и между тях се изгражда близост.
Открива също така,че баща й е бил убит в затвора по поръчка на Халдун  Арсой и решава да намери и накаже физическия убиец на баща си. В края на сезона е истинският шок за Ямур-тя научава,че истинската й майка,която е смятала за мъртва,всъщност е жива.

Няма коментари:

Публикуване на коментар